Jak wyglądała codzienna dieta ludzi żyjących setki czy tysiące lat temu? Co jedzono w pradziejach? Jakie ślady kulinarne pozostawili po sobie dawni mieszkańcy naszych ziem?
Na te pytania odpowie dr Katarzyna Zdeb podczas prelekcji pt. „Tajemnice dawnych diet. Badania archeologiczne w odkrywaniu sekretów dawnej kuchni”, która odbędzie się w piątek, 13 czerwca o godz. 12:00 (wstęp wolny).
Wydarzenie zostało oficjalnie zarejestrowane w programie Europejskich Dni Archeologii – międzynarodowej inicjatywy koordynowanej przez francuski Instytut Badań Archeologicznych (INRAP). Celem EDA jest przybliżanie społeczeństwu roli archeologii w odkrywaniu przeszłości poprzez spotkania, warsztaty, wykłady i wydarzenia w całej Europie. Wydarzenie odbywa się pod patronatem Narodowego Instytutu Dziedzictwa.
Źródło MZZ
KOMENTARZE
Wydawca portalu nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczanych przez użytkowników. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.JEDNOCZEŚNIE UZYTKOWNICY ZAMIESZCZAJĄC KOMENTARZ OSWIADCZAJĄ, ŻE BIORĄ PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA TREŚCI UMIESZCZONE PRZEZ SIEBIE
PODOBNE




